Tack allesammans!!

Tack så hemskt mycket allihop för all uppvaktning och alla fina presenter!

Vårt nya lilla tillskott i familjen har äntligen fått ett namn... PETTER!  Så nu är det klart iaf!!

Det har varit en hektisk vecka (av nån underlig anledning :-) )...

Förra söndagen for vi ännu en gång upp på sjukhuset för ett till pku test, det hade stigit så vi var tvugna att komma upp på måndagen igen för ytterligare ett test.. På eftermiddagen kom Ida hit med mamma Maria och pappa Kent, och med isg hade dem så klart presenter till både store och lillebror! Tack så mycket!! Erik blev helt salig när han såg sin Ida och var alldeles upp i byx, snacka om att han saknat henne :-)!

På måndagen for vi och lämnade Erik hos Kusin Wille (så han fick leka av sig lite) och vidare till sjukhuset, nu hade det sjunkit så vi slapp solning som tur var.. Sen tillbaka till fam Lundström/Nilsson och fika lite.. Tack för barnvakten!
Efter det for och lämnade Erik hos nästa barnvakt.. Linnéa :-), hon tog med honom till stugan så att vi kunde få lite ärenden gjorda! Tack för hjälpen Ninna!

Tisdag och Onsdag blev "hemmafixardagar"...

I Torsdags fick Erik vara hos Helené då vi for ut och tittade på en större bil... Vi är nu stolta ägare till en Mitsubishi Grandis  (som vi för övrigt ska hämta om ett par timmar idag måndag) en riktigt snygg "minibuss", så nu får vi verkligen plats hela stora familjen! :-)
Tack så mycket för barnvakten Helené!


På fredagen kom Danne och Moa hit och käkade lunch, Moa har fått en sån söt liten mage, ska bli spännande och se om det kanske äntligen är någon som får en liten tjej :-)! Av dem fick vi en härlig mammapappapresent! En flaska Gula änkan! Tackar tackar!

I lördags var oxå "bara" hemma och donade.. Petter fick ta sitt första bad i badbaljan, vilket först var lite otäckt men han upptäckte snabbt att det var ju lite mysigt oxå!! Erik badade i sin pool i stort sett hela dan! På kvällen kom Helené, Kurre, Alexandra och Andreas hit och grillade med oss. Helené hade såklart shoppat upp allt vad birsta hade i bebisväg! :-) Tack så mycket!!

Igår kom Marie och William och Jenny och Liv, och Livs storebror Jonathan på besök.. Barnen blev så glada att se varandra (var längesedan Erik träffade dem nu) och dem badade och hade kul i poolen medans vi mammor fikade, med sig hade dem fina presenter till våra små killar från alla "sektmedlemmar"! Tack så hemskt mycket!

Nu sover småttingarna och efter det ska vi som sagt åka och hämta bilen, sen ska Jon fortsätta sätta upp staketet runt tomten (kan behövas nu när man ska vara själv)...

Höres och skrives!!

See YA!

  

  


ÄNTLIGEN!

Välkommen till världen vår lille SON!


I onsdags var det så äntligen dags...

Vi hade tid för överburenhetskontroll kl 8.30 och jag hade mer eller mindre ställt in på att få åka hem nu igen.. På tisdagsmorgonen gjorde vi nämligen ett försök, vi ringde till förlossningen och ville ha hjälp då jag inte ens kunnat sitta på ett par dagar men då fick vi bara svaret att dem inte hade tid med oss :-( tack för det!.... Så jag var inge glad alls när vi väl åkte upp på onsdagen..

MEN...

Först en ultraljudsundersökning.. Allt såg så bra ut, den beräknades väga c:a 3500g så det var ingen panik, vi blev satta på väntan en stund och sen kom läkaren.. Hon såg ganska direkt hur ont jag hade och sa att "självklart ska vi hjälpa dig"!! Det föll 100 stenar från mina axlar kan jag säga... :-)

Över till Förlossningen och kl 11 tog dem hål på hinnorna, men jag fick inge värkstimulerande dropp då det kunde ju mycket väl starta av sig själv, och JA det gjorde det.. Helt otroligt att man glömmer så fort hur ont det faktiskt gör att föda barn! Dem första cm tog ett tag men när jag väl var öppen 6cm så tog allt bara en timme och så äntligen kom han ut till oss!! Efter 5 timmar, Kl 16.10 - 4082 gram och 53 cm, så en rejäl kille var det och så fin så!! SÅÅÅÅ lik storebror som man kan bli oxå!

Så nu är vi en familj på fyra! Storebror har däremot inte riktigt fattat vad den där lilla typen gör här men är väldigt nyfiken på honom.. 
Namn har vi inget än, vi hade ju bara tjejnamn klara så det bero ett tag så vi ser vad han är för typ ;-)! Han är iaf väldigt snäll och lugn.. Amningen kom igång efter tio min så det är inte heller nåt problem.

Dem första besökarna kom i förrgår när vi kommit hem.. Först mormor och morfar och moster Linnéa, sen kom farfar, och sen kom moster Pernilla m familj! Tack för alla fina presenter familjen!

Igår blev det en lugn midsommarafton hemma, grannarna kom förbi en snabbis och tittade på knyttet sen tog vi en kort promenad för att testa mammans kropp ;-)... Linnéa kom ut och åt middag med oss på kvällen, men mer än så blev det inte!

Idag har Linnéa varit här och tagit hand om Ecke medans vi for upp på sjukhuset för kontroll, tyvärr så hade han högt värde på pku testet (gulsot) så vi måste upp igen imorn och se om det blivit mer i så fall får vi nog stanna kvar nån dag och "sola" lite ;-)! Tack för hjälpen systeryster!!

Nu ska jag upp och pussa på lillprinsen!!

Kram på er!!

Här följer lite gott o blandat från dem senaste dagarna...

                                    






 

Regn regn regn...

Jaha ett par dagar till med tjockismage då... :-(
Verkar som om jag är immun mot hinnsvepningar ;-) ...


Helgen har varit väldigt lugn.. Och inte bara pga det "underbara" vädret! :-)
I lördags tog vi en sväng ut till sörberge (svärfar) för att hälsa på vår håriga son. Han har ju bott där i två veckor nu, fikade lite där och for sedan hem igen. Då jag hade lite värkar under kvällen så hände det inte så mycket utan det blev en tv-kväll..

Igår var värkarna som vanligt bortflugna och orken med så det blev ännu en lugn dag utan några större händelser.  Vi tog en tur in till skönsmon (mor & far) där vi blev bjudna på lunch och Erik fick leka lite!

Idag har vi varit på efterkontroll m Spiken, kan hända att det blir en antibiotikakur, men vi får vänta på lite provsvar först.. Nu sover EckePecke och när han vaknat åker vi ut m Spike till Bosse igen.. Mer än så blir det nog inte idag heller.

Håll nu tummarna allihop för att bebis bestämmer sig för att komma ut NU!

See ya!!



Nä den vill inte ut...

Jaha.... Nada!!!
Måste ha en vansinnigt bra mage att bo i! Den vägrar helt enkelt komma ut...


I förrgår kväll kom svärfar och svägerska med barn för att fira födelsedagsbarnet, tyvärr tröttnade vår lille kille väldigt tidigt och fick nattas medans gästerna fortfarande var här och han lyckade såklart göra illa foten lite till under allt bus m kusinerna så nu haltar han lite mer igen :-(.... Blir lite firande med den Lundströmska delen av familjen till veckan, så då hinner även jag inhandla present :-) ...

Igår kom Malin på besök med lille Johan, blev lite lunch och mammababbel ;-)!
En tur till Maxi efetr det men mer än så bjöd inte gårdagen på, har inte särskilt mycket ork kvar nu...

Imorse var vi till barnmorskan och jag fick en andra hinnsvepning, håller nu tummarna så hårt jag kan så att vi slipper igångsättning nästa vecka..
Nu Jon ska ut och fortsätta måla huset så jag får väl göra mitt bästa för att underhålla "halte nisse" här inne ;-)! Fast först ska vi trycka i oss det sista av tårtan ;-)!

Helgen blir väldigt lugn, ska försöka ladda lite batterier inför det som komma skall!

Ha det så länge!!

Sååå snygg i mammas "pärlor"!!

Grattis älskling!

Idag fyller min underbara make 31! Grattis grattis!
Så ikväll blir det ett mindre tårtkalas m släkten!

Tyvärr så känner jag mig som världens sämsta hustru ;-) som inte ens hade köpt en present till honom :-( , men han förbjöd mig att åka ut och köra bil själv just nu så då får han helt enkelt vänta några dagar på presenten...

Imorse var vi på bvc och gjorde en 1½ års kontroll på lilleman och han är liten minnsan, åtminstonde viktmässigt.. Han vägde bara 11,7 kg men var hela 87 cm lång! Spruta fick han oxå, och var så duktig, grinade till en snabbis men sen var det bra!

Igår fick vi besök till middagen av Ida m föräldrar, vi vuxna mumsade på min hemlagade sushi och Erik och Ida lekte som bara den! Snacka om att Ecke blev till sig när hon kom!!! Dem hade verkligen saknat varandra och det blev många kramar...

Imorn har vi inte planerat nåt alls, får se hur mycket ork man har efter kvällen och sen har jag sovit sååå himla dåligt några nätter.. Inatt låg jag m ordentliga värkar i flera timmar men dem avtog på morgonen.. Alltså tjurigare unge får man leta efter ;-)!! Men på fredag ska vi till barnmorskan igen och då kommer vi få tid för övertidsutredning så vi får helt enkelt vänta på det...

See ya!

Puss!


Lugn helg...

Nepp, inget har hänt!

I fredags ringde mamma på morgonen och erbjöd sig att ta Erik i några timmar, vilket vi såklart var väldigt tacksamma över :-).. Tack för hjälpen mamsen!!! Så för oss blev det en tur till birsta, och bla kolla på sängar som vi hade tänkt, men det får nog vänta. Var ingen höjdare att göra det när man är i min situation ;-)! Men som vanligt när man är på ikea så lyckas man ju inte gå därifrån tomhänt ;-), speciellt inte nu då dem hade lite rea!!


Lördagen blev inte så himla produktiv, jag gick m lätta värkar hela dagen så det blev röj hemma och väntan på att det skulle ta i lite mer.. Men under natten till igår återgick allt till det vanliga så gårdagen bjöd inte heller på så mycket överraskningar...

Däremot fick vi en väldigt "trevlig" överraskning på lördagen, värmepumpen ville inte leka någe mer med oss... Den ville helt enkelt inte värma vattnet, så vi har stått utan varmvatten ända tills imorse... Så igår kväll fick jag värma vatten för glatta livet och fylla badbaljan åt Ecke, vilket han iofs tycket var jättekul!

Idag blir inte heller någon jättevild dag.. Vi ska ut och göra lite ärenden i eftermiddag och fortsätta få ordning i källaren..

Uppdaterar snart igen!

"spelpaus" i arbetet... :-)

Skämmes!!!

Ja nu får faktiskt både jag och maken skämmas ordentligt!

Vi satt i godan ro och åt frukost i förrgår morse då mamma ringde och sa Grattis! "Va?"- tänkte jag, har jag namnsdag eller vadå??? -"men ni firar ju bröllopsdag"!! Säger min kära mor då! Hehehe, hade vi TOLTALT glömt bort... :-) Snacka om att man är inne i barnträsket just nu då man inte ens kan komma när man gifte sig ;-), det är ju faktiskt bara tre år sedan!!!! Tyvärr blev det inte mycket fira då, men vi får ta det när "det lilla tjuriga" bestämt sig för att flytta ut i stora världen ;-)!

Igår kallade vi in förstärkning (Linnéa), så att vi kunde röja lite nere i källaren... Vi ska flytta ner sovrummet dit nu under sommaren, blir ju så vansinnigt varmt uppe. Hon var här ett antal timmar och tog hand om lillen, som nu börjat stödja på foten igen, så vi hann med en hel del! Tack för hjälpen Ninna! Vi kom äntligen iväg till china market igår oxå så det blev såklart hemgjord Sushi till lunch, MUMS!


Idag ska vi kanske ta en tur till Ikea och titta på nya sängar, våra är ju bara en sådär 20 år gamla ;-)! Vi får se vad dagen bjuder på! Kanske en tur till BB?? Fats jag gissar på att det inte blir så ;-) "lillebror" har tydligen inga tankar alls på att joina resten av familjen!


Hörs och syns!!


Trasiga familjen...

Hejsan svejsan!

Ja vi är nu trasiga till 50% i den här familjen, först jag som är som jag är (inge bebis men fortfarande ont som tusan). Sen opererades ju Spike igår och Jon hade frågat om det skulle bli mycket eftervård (pga vår situation så hade vi ju kunnat vänta nån v annars), men det skulle det inte vara.. NÄ JUST DET!!! Han kom hem med ett 15cm lång sår sytt med stora stygn som inte kunde läggas om utan skulle luftas men aktas för smuts mm, stackarn var alldeles groggy och hade så ont! Så det blev till att ringa farfar Bosse som kom och hämtade honom igår kväll(han får det lugnare där i några dagar)...

Och som om inte det var nog så trasslade Ecke in sig i dammsugarslangen igår kväll och gjorde illa sig så mycket att han inte kunde stödja på foten.. Vi for aldrig upp på akuten just då eftersom jag fick röra foten så den var nog inte bruten. Men imorse kunde han fortfarande inte stå så då ringde vi vårdcentralen och fick komma dit direkt och sen vidare upp på akutröntgen... Men som tur var är det nog "bara" en rejäl stukning. Så nu blir det bandage i några dagar så får vi se hur det går...

Så här är det fullt upp som vanligt! :-)

Vi var även till barnmorskan en sväng idag och "bebis" ligger väldigt djupt ned så det förklarar varför jag tror att jag ska gå sönder varje gång jag sätter mig ned.. Men idag gick iaf tiden ut så nu "borde" den ju faktiskt komma rätt snart! Vi får väl se!!

Nu ska jag placera mig i soffan och proppa i mig en massa onyttigheter!

See ya!!

Lite pics...

Prinsen och Prinsessan myser!!
Ska jag borsta dina tänder oxå pappa??
  Lunch i värmen..
 Snacka om lyx.. Bada i nya poolen OCH äta isglass!! :-)

RSS 2.0