Stort tack allesammans!!!

Puh nu är det över!....

Vill börja med att tacka alla som var med och gjorde Petters dag så härlig! Ett extra stort tack till  mamma, pappa, mina systrar och svärmor som hjälpt till som bara den i helgen! Och Tack Malin som sjöng så vackert!

Så hur har då dem senaste dagarna sett ut??


I torsdags var först Linnéa här och tog hand om en snorig Ecke medans jag for på babysång med Petter. Det tycket han var jätteroligt och efter sången låg han en hel timme på en filt med dem andra små, så spännande att bara titta sig omkring :-)!
Efter lunch for syster hem (tack för hjälpen Ninna) och Erik fick då åka till Helené istället så att vi kunde förbereda inför helgen. Tack för barnvakten "tanten" ;-)!!

Fredag morgon for Jon till Sthlm på konferens, för att jag skulle få lite extra hjälp så kom svärmor Agneta ned  från Östersund för att stanna över helgen..  Jag hann med en hel del medans hon tog hand om pojkarna!

På lördagsmorgonen for jag in med killarna till föräldrarna och systern så att jag och Agneta skulle kunna städa mm.. Och vid fem kom även Jon hem (i riktigt bra tillstånd kan tilläggas, hade räknat med att få hem en mycket bakis make).. Vi hann otroligt mycket den dagen men kom så klart i säng ganska sent...

Söndagen blev inte alltför stressad ändå.. Pernilla och wille kom ut med pajer som hon gjort och killarna fick leka lite.. Ett par timmar innan alla gäster skulle komma kom mamma, pappa, Linnéa och min morbror Kjell ut och hjälpte till med det sista!
Kl tre kom så alla gäster och vi hade först en kort ceremoni och Malin sjöng så fint "Det gåtfulla folket" för Petter. Jag läste en kort text oxå.. Sen gav Petters faddrar Helené och Kurre honom sitt namn, Jon Petter!
Vi hade sån tur med vädret att vi kunde vara ute hela dagen!
Efter det bjöd vi på mat, bla pajerna som Pernilla gjort, en god fläskfilé som mamma gjort och massor av annat som vi fixat.. Efter maten hade mamma gjort sin berömda marängtårta!
Petter fick massor av fina presenter och det blev en så fin dag att minnas, ännu ett STORT TACK till alla för gåvor och för att ni kom  för att fira vår älskade lilla prins! TACKTACKTACK!!

Igår kom Malin med Johan hit för att hjälpa mig äta upp lite rester, hon blev kvar länge då vi hade sååå mycket att prata om! Tack för titten!!

Idag har Ecke varit på dagis och Jenny kom med Elliot hit till mig och nu är resterna slut :-)... På eftermiddagen fick vi äran att vara barnvakt en stund åt Ida. Erik blev så lycklig när han såg henne och stod och hoppade på bron! Vi fick även träffa mamma Maria en liten stund. När Maria åkt lekte småttingarna på i godan ro... Efter ett tag kom Kent för att hämta Ida och när dem åkt blev Erik riktigt ledsen.. Han ville ha sin flickvän hos sig en stund till :-)! Tack för lånet av lill prinsessan!

Imorn är det dagis igen och Petter ska få sin första vaccination..

Höres och synes!

Bilder....

Jag och min prins!

Alla barnen vill vara med "Pimma"!



Namngivningen...

  
  
  
 


Johan gör situps ;-)

Matar Elliot!

  

Full huggning!

Hellu alla glada!

Ännu en vecka har passerat och här har jag och mina små killar lyckats bli förkylda.. :-(

Inskolningen på dagis avslutades förra veckan och allt gick så himla bra, problemet med sovningen löste sig redan dagen efter och han sover nu så snällt så med kompisarna... :-)

Veckan har varit fylld med däckbygge och förberedelser inför namngivningen som vi ska ha på söndag. Så det har väl inte hänt så himla mycket förutom det men några höjdpunkter:



I torsdags, den 10:e september kom en liten prinsessa till världen!! Grattis Daniel och Moa! Nästan tre veckor tidigt kom hon, såååå himla kul att äntligen få köpa lite tjejkläder!!! Nu längtar vi till att få se henne!



På fredagen var vi bjudna till Stefan och Malin på middag.. Blev en jättetrevlig kväll med en massa god mat! Erik och Filip leker ju superbra tillsammans och EckePecke somnade till sist i vagnen så vi kunde stanna riktigt länge för en gångs skull! Tack för ännu en härlig kväll!

I söndags for Jon till gävle för att hämta hem en mycket efterlängtad badtunna! Vi har tyvärr inte kunnat inviga den än, idag ska den flyttas in på uteplatsen...

I måndags hade "flickvännen" Ida namnsdag, Grattis sötnos! Vi hade även äran att få en snabbvisit av henne och Maria.. Erik blev så glad så han bara studsade omkring! När dem åkt sprang han runt och ropad efter henne en bra stund!


Vill skicka ett stort tack till lillasyster Linnéa som varit här en hel del den sista veckan och hjälpt mig med killarna,
till svärfar Bosse som hjälpt till med byggandet och till mor och far för barnvakt och matlagning inför söndag mm...
Skulle vilja säga att nu kan ni ta det lugnt igen men nu kommer ju den stora helgen så....;-)

Imorgon kväll kommer även svärmor Agneta ner och hjälper mig, Jon åker till Sthlm på konferens tidigt på fredag och kommer inte hem förrän på lördag kväll så det skulle bli lite tungt att fixa allt själv.. På lördag dyker även det tunga artilleriet in, Linnéa,mamma, pappa och Pernilla står redo att hjälpa till så jag känner mig ganska lugn ändå! Både mamma och Pernilla håller på en del av maten så förberedelserna går framåt!

Soldäcket är iaf färdigt nu, en hel del jobb kvar men dt går att använda så nu hoppas vi på fint väder på söndag så att vi kan vara utomhus!

Nä nu är det väl dags att man är lite produtktiv medans Erik sover.. Skriver snart igen!

Bildtajm..


Snackar lite m farfar!

Snygg va!

  Våra prinsar!

Ecke "lagar mat" i sitt nya kök!

Återfall...

Ja sorry det blev ett återfall till dem gamla långsamma takterna ;-)!
Men men här föjer familjeföljetongen ;-)...


Detta har hänt....

Förra torsdagen:
Vi fick äntligen lämna in mitsubishin (ett av handtagen lossnade då vi haft den i två v), så nu är den hel och fin igen.
På förmiddagen kom Anna och Ingrid på besök! Var såå kul att ses, det händer ju inte så ofta nu när AnnaPanna flyttat till "landsbygden" :-) så vi hade mycket att prata om och bestämnde att det inte ska ta lika lång tid tills nästa gång vi ses! Erik och Petter fick presenter oxå, många tack för dem och för titten!
Till middagen for vi till haga för middag med syster m familj och familjen Sjöholm.. Massor m smaskiga kräftor mm blev det och roligt sällskap så klart! Tack för en trevlig kväll allihop!

Fredagen blev det till att fortsätta fixa till inför bygget och Peter var så snäll och kom hit och hjälpte Jon att komma igång! Tack så mycket svåger!
På kvällen kom Danne och Moa hit och käkade med oss, och nu hade magen blivit riktigt ordentlig så nu väntar vi bara på att "kompis" ska komma ut!

Lördag, söndag och måndag blev gräva och fixa dagar.... Inte så mycket att berätta om det...

I tisdags for jag in m Petter till mamma och sedan vidare till frissan (vilket verkligen behövdes). Efter "uppgraderingen" åkte jag hem och hämta Ecke och lämnade över honom till "lillmoster" så att mamma och jag kunde ta en tur till birsta. Erik var i desperat behov av dagiskläder och jag själv behövde en hel del grejor.. Tack för dagen Mamma och Linnéa! Kan tillägga att Ecke blev lycklig över att se Linnéa, han har sprungit runt nästan varje dag och ropat efter "Ninna" ;-)!
Här hemma på ön fick Jon hjälp av Bosse med byggandet! Tack så mycket svärfar!

Onsdag:
Så var det dags för första dagen på dagis! Gick så himla bra, han ville knappt gå därifrån. Tur har han oxå att båda polarna Malte och Oscar från "mammasekten" går på samma avdelning!
Bosse kom hit lagom till middagen och sen försvann dem ut och snickrade på kvällen lång...
Vi som var inne fick besök av syster och Wille, bus och dusch blev det för killarna och fika för systrarna :-)! Lite senare kom även Linnéa hit och jag agerade "frisör" och färgade håret på henne...

I torsdags for jag på dagis med Erik och Petter var hemma med moster Linnéa, tack för hjälpen syster!
Gick lika bra den här dagen och han ville nog gärna stanna lite längre...
Bosse kom "som vanligt" till middagen och sedan försvann dem ut "som vanligt"! Tack än en gång för hjälpen!

På fredagen var det Jons tur att åka på dagis och jag for en sväng till Helenés mamma Karin och fikade. Stannade även förbi Helené en snabbis på väg till bvc... Så nu är Petter nyvägd igen, 60cm och 6,4kg!!! Mamman bjuder nog på grädde verkar det som ;-)...

I lördags lämnade vi först Ecke hos mormor och morfar och sen for vi till Alnö gamla kyrka för att gå på Johans dop! Stefan och Malin hade gjort allt så bra och Malin sjöng såååå fint! Massor av god mat bjöd dem oxå på.. Tack för ett väldigt lyckat dop!
Efter det inväntade vi mor, far och sonen.. När dem kom var det dags för oss att ta en kväll för oss själva!!! Mamma och pappa stannade med killarna så att vi kunde gå på Mezoyo och äta. Wow vad gott det var! Och en massa gott att dricka blev det oxå, så Petter fick nöja sig med flaska... Det var så härligt att få bara vara vi för en gångs skull! Tack så hemskt mycket föräldrarna!

Igår kom Bosse igen och dem fortsatte snickrandet... Jag fick besök av Pernilla och Wille och dem stannade för middag, lekning och sen en dusch för grabbarna...

Idag har Ecke varit själv på dagis, allt gick bra utom när det kom till sovningen... Han skulle absolut inte sova med dem andra så när Jon kom för att hämta honom var han fortfarande vaken! Blir ett nytt försök imorgon...

Ha det så bra så länge... See ya!


Danne med lite "nygrillat"..
Blivande mamman tränar..

Jag kan oxå om jag vill ;-)!

"Vad gör du brorsan??"

  Det tar sig..











RSS 2.0